CURS SCUBA DIVING PADI ADVANCED OPEN WATER DIVER

2.200,00 lei
cu TVA
Explorare, Emotie, Experiente

  Despre asta este vorba la cursul PADI Advanced Open Water Diver. Cursul se adreseaza atat proaspetilor absolventi ai cursului de Open Water Diver cat si celor care sunt deja confortabili in apa si au capatat deja o oarecare experienta dar vor sa incerce altceva si sa invete notiuni noi.
 

Politica de securitate (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti)

 

Politica de livrare (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti)

 

Politica de returnare (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti)



Cursul ajuta la cresterea increderii si extinde aptitudinile scuba prin diferite scufundari-aventura (Adventure Dives). ATENTIE aceste scufundari-aventura nu reprezinta specialitati. Ele sunt introduceri si pot fi considerate ca prima sufundare dintr-o serie de scufundari a respectivei specialitati. Pentru mai multe detalii legate de specialitati, consultati la sectiunea de specialitati, specialitatea de care sunteti interesat.
  Cursul este evaluat ca fiind cel mai usor din seria de cursuri PADI si este format din cinci scufundari, insotite de cate o parte teoretica dar fara teste sau examene. Doua dintre cele cinci scufundari sunt deja alese (adancime si navigatie) urmand ca celelalte trei sa vi le alegeti voi in functie de ce va atrage si de ce doriti sa invatati sau sa imbunatatiti.
  Scufundarea de Adancime (Deep Dive) va avea loc la adancimi de peste 18m si pana in 30m si invatati cum sa planuiti scufundarile astfel incat sa faceti fata provocarilor si efectelor fiziologice ale scufundarilor mai de adancime. Veti aprofunda cunostintele despre fizica scufundarii si despre cum sa stati in limite de siguranta fara sa depasiti timpul permis scufundarilor recreationale. Veti practica safety stop-ul si veti invata de ce este acum aproape obligatoriu sa il faceti, despre ce masuri de precautie puteti lua pentru a preveni si intampina orice situatie. Despre cat de important este sa planuiti in detaliu fiecare aspect al scufundarii si sa cadeti de comun acord cu buddy-ul inainte de scufundare si sa urmati acel plan. Este necesar sa stiti cum sa efectuati in deplina siguranta o scufundare de adancime, deschizandu-va astfel perspectivele catre alte scufundari-aventura cum ar fi cea de epave.Scufundarea de Navigatie (Navigation) va rafineaza abilitatile de a folosi o busola sub apa si va ajuta sa navigati mai bine folosind cicluri de dat din labe, referinte vizuale si timpul. Scufundarea pune accent pe utilizarea abilitatii de navigare sub apa in timp ce va bucurati si de scufundare. Motivul pentru care navigatia este importanta sub apa este lesne de inteles: trebuie sa fiti capabili sa gasiti drumul inapoi catre barca sau sa stiti sa navigati conform unor instructiuni pentru a nu rata obiectivul pe care vi l-ati propus pentru scufundare.Mai departe puteti alege 3 scufundari dintr-o multitudine de optiuni:Scufundare din barca (Boat dive) aici veti invata sa descrieti corespunzator partile ce alcatuiesc o barca si care sunt tipurile de barci destinate scufundarilor, ce tipuri de diving se poate face de pe acestea, precum si metode de intrare in apa, abordare a scufundarilor etc.Fotografie subacvatica (Underwater Photography) va invata cum sa folositi un aparat de fotografiat sub apa pentru a putea captura imagini superbe si a le impartasi cu prietenii. Veti invata care sunt diferentele intre fotografia subacvatica si cea conventionala si ce ajustari si masuri suplimentare trebuiesc facute pentru a obtine o imagine clara si cu o cromatica corecta sub apa.Vehicul de propulsie (Diver Propulsion Vehicle) invatati cum sa utilizati un "scuter" subacvatic pentru a va deplasa mai usor pe sub apa.Scufundare in curent (Drift Dive) va familiarizeaza cu scufundarile in curent mediu catre puternic, impotriva caruia, asa cum ati invatat deja, nu puteti inota si trebuie sa mergeti odata cu el, precum si timpurile de curenti existente si ce sa faceti daca sunteti prins din greseala in timpul unei scufundari intr-un astfel de curent.
  Multinivel & Computer (Multilevel & Computer Dive) va invata cum sa planuiti scufundarile ce necesita nivele diferite pe parcursul scufundarii si cum sa va tineti de-a lungul scufundarii de planul efectuat anterior.
  Scufundare de noapte (Night Dive) aici puteti descoperi o alta fata mai putin cunoscuta a vietatilor subacvatice, in special a pradatorilor care ies noaptea sa se hraneasca, dar si a pestilor care "dorm" si va lasa sa va apropiati mai mult noaptea. Din aceeasta cauza, acest tip de scufundari este preferat indeosebi de fotografi si videografi.
  Imbunatatirea flotabilitatii (Peak Performance Buoyancy) aici invatati diverse "trucuri" pe care aveti ocazia sa le si practicati pentru a obtine un echilibru cat mai bun in apa si a va imbunatati aptitudinile de flotabilitate.
  Cautare si recuperare (Search & Recovery Dive) veti invata prin metode specifice de navigare si cautare sa gasiti obiecte mici si mari pierdute pe fundul marii si cum sa le recuperati si sa le aduceti la suprafata utilizand saci de ridicare si balize.
  Videografie subacvatica (Underwater Videography) filmarea sub apa intampina si ea aceleasi greutati ca si fotografia. Aici invatati cum sa compensati pentru a obtine imagini de calitate cu pestii vostri preferati.
  Scufundare de epava (Wreck Dive) la aceasta scufundare veti vizita o epava, de obicei la adancimi mai mari de 18m si veti invata sa recunoasteti care sunt potentialele riscuri in abordarea penetrarii ei (lucru care se invata mai departe la cursul de specialitate)
  Scufundare de Altitudine (Altitude Dive) aceasta scufundare va va invata care sunt aspectele de luat in calcul atunci cand va scufundati intr-un bazin de apa ce se afla la altitudine. Acest tip de scufundare necesita logistica suplimentara si de obicei necesita si costuri suplimentare.
  Si altele.
  Toate aceste scufundari se logheaza si raman inregistrate ca scufundari-aventura (Adventure Dives) pontandu-se ulterior ca prima scufundare din specialitatea respectiva.

Cine ar trebui sa faca acest curs ?
  Scafandri PADI (Junior) Open Water Divers care au cel putin 12 ani sunt gata sa se inscrie la acest curs. Scafandri mai tineri pot participa doar in anumite scufundari-aventura (intreaba instructorul).

Ce echipament scuba vei folsi ?
  Pe langa folosirea echipamentului scuba de baza, vei avea nevoie de o busola si un cutit. De asemenea vei folosi echipament specializat in functie de ce scufundari-aventura ti-ai ales. Instructorul PADI iti va explica tot, in functie de ceea ce vei avea nevoie si chiar e posibil sa iti sugereze si echipament suplimentar cum ar fi de exemplu o lanterna pentru scufundarile de noapte sau un sac de ridicare pentru scufundarea de cautare si recuperare.
  In aceasta etapa de pregatire cursantul trebuie sa detina urmatoarele accesorii: baliza cu rill, lanterna, cutit si busola. Restul echipamentului scuba va fi pus la dispozitie de centrul nostru de scufundari.
  
PADI-002